De Oude Wegen

Centrum voor Paganisme en kruidengeneeswijzen

      Ingen, Gelderland

De Kruidenwegen - Klassikaal

 

 

Wat is De Kruidenwegen - klassikaal?

 

De Kruidenwegen klassikaal is een 12 maanden durende opleiding in kruidengeneeswijzen, kruiden verzorgen en kruiden verwerken. De opleiding biedt een mooie balans tussen theorie en praktijk.

 

De kruiden die je leert kennen zijn kruiden die goed verkrijgbaar zijn, en je krijgt de kruiden mee in zaadvorm. We besteden veel aandacht aan anatomie, ziekteleer (pathologie) en hoe kruiden te kweken, maar ook aan bijvoorbeeld hygiëne-protocollen en hoe iemand te begeleiden met kruiden. Elke les maken we verschillende recepten, zoals zalf en zeep, welke je mee naar huis krijgt.

 

 

Hoe vaak

 

Één zondag per maand van 10:00 - 15:00. In juli is er zomerstop. De opleiding loopt van augustus tot augustus het volgende jaar.

 

 

Kosten

 

De kosten bedragen 35,- euro per maand, of 30,- euro met draagkrachtkorting. Bij de schriftelijke variant kan je elke maand beginnen of stoppen, bij deze klassikale variant schrijf je je in voor een heel jaar.

 

In de maanden dat de kruiden groeien in de Kruidenhof, maken we een kruiden-bijgerecht voor bij de zelf meegebrachte lunch.

 

 

 

Je kan kosteloos en vrijblijvend de studiegids en een proefles aanvragen: contact