info@deoudewegen.nl

      Ingen, Gelderland

gallery/logo

Centrum voor spiritueel onderwijs, persoonlijke coaching en kruidengeneeswijzen

gallery/c2d0b278f549699443345300e6bf9e45

Over De Oude Wegen

 

 

Het Centrum De Oude Wegen is een kleinschalig spiritueel centrum, gevestigd in Ingen, Gelderland. Oriana van Tergouw 'hoedt' over deze plek samen met vrijwilligers en deelnemers.

 

 

Het beschermdier van de Oude Wegen is de merel. 

De merel staat voor de roep van moeder Aarde en de roep van je ziel.  

 

 

Dat is precies waar het centrum voor staat:  een plek waar je kan luisteren naar je ziel, de Aarde en de Kosmos zonder dat je hoeft te kiezen tussen stromingen, religies en levenswijzen. Het centrum staat open voor iedereen, binnen het kader van proberen het goede te doen en het kwade te laten.

 

Daarnaast streeft het centrum De Oude Wegen ernaar omtoegankelijk te zijn voor iedereen:

De lesgroepen zijn klein, er is veel individuele aandacht, de leskosten zijn zo laag mogelijk en het centrum is letterlijk en figuurlijk toegankelijk voor andersvaliden. Er is veel bespreekbaar en de groei van elke individuele student staat voorop.  

gallery/logo
gallery/oriana
gallery/grot

Animisme

 

Animisme is het oeroude geloof in bezieling in alles om ons heen: de dieren, de bomen, de rivier, de donder, de vruchtbaarheid, etc. etc.

Je hoeft geen Animist te zijn om bij het centrum je herberg te vinden; wanneer je de natuur respecteert en ziet als een gelijkwaardig wezen met wie je samen werkt, ben je meer dan welkom.

Wil je meer lezen over Animisme? 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Animisme_(religie)

 

 

Oriana van Tergouw is hoedster of mater ("moeder") van deze plek, van Centrum De Oude Wegen. Sinds juni 2018 is zij afgestudeerd Herboriste (HBO).

Na vele omzwervingen is zij geboren in 1987 in Amsterdam. Van jongs af aan had zij een gave voor spiritualiteit, het paranormale en het esoterische. Haar weg daarin vinden heeft haar uiteindelijk gebracht dat ze niet alleen het talent heeft maar deze ook kan inzetten om mensen te helpen op hun persoonlijke pad.

Oriana: Ik verbind mij niet aan één enkele stroming of geloof: ik bind mij aan de mensheid. Dat maakt mij nieuwsgierig naar de bezieling van de (gelovige) mens. Op 17-jarige leeftijd liep ik daarom een deel van de pelgrimstocht naar Santiago en een jaar later verbleef ik in een Theravada-boeddhistisch klooster. Ik voel mij als een zuster verwant aan de mensheid, als een moeder verbonden met de natuur en als een trouw en doortastend kind van de Kosmos.

Ik geloof dat de zin van het leven de erfenis is. Niet materieel, maar dat wat we doorgeven en achterlaten, in grote zin en in kleine zin, in alles wat we doen, zeggen, bedenken en voelen.

Naar die zin van het leven leef ik. Het is niet alleen daarom dat ik geef wat ik te geven heb: ik hou van de mensen die ik ken en ik hou van de mensen die ik niet ken; ik hou van de mensen die ik nooit gekend heb en de mensen die ik ga ontmoeten.